Amazonas2

Guide:
engelsktalande  Antal dagar:Avresor: Dagligen Flyg till/från: Manaus

amazonasLägg till fem dagar i Amazonas – den legendariska regnskogen. I direkt anslutning till de tio dagarna på Ilha Grande och Rio går det bra att fortsätta vistelsen i Brasilien. Amazonas kan även inleda Brasilienvistelsen eller bokas som fristående program och måste inte kombineras med Rio och Ilha Grande.

Vi flyger till staden Manaus som är huvudstad i delstaten Amazonas och den största staden längs Amazonfloden. Manaus grundades redan 1669 och var en gång centrum för Brasiliens gummiproduktion. Idag bor ca 1,5 miljoner invånare där. I Amazonas finns mängder av träd och plantor som har ätbara frukter, ett par tusen träslag och lika många fågelarter. I flodernas bruna vatten simmar pirayor och piracurer, jättefiskar. Har man tur får man också se de rosafärgade sötvattensdelfinerna. De högljudda vrålaporna gör sig ständigt påminda och även om man inte ser djur hela tiden känns närvaron genom ljud, dofter och läten. Dessutom finns det slöa sengångare och alligatorer som vi med stor sannolikhet kommer att se under vår vistelse. Under dagarna på lodgen ingår helpension. Måltidsdrycker tillkommer.

DAG 1 RIO – MANAUS/AMAZONAS
Avresa med flyg från Rio. Flygtiden till Manaus från Rio är ca 4,5 timmar. Övernattning i Manaus.

DAG 2 AMAZONAS
Efter frukost startar färden mot vår lodge belägen i världens största regnskog. Färden tar ca två timmar och blir med minibussar på slingrande vägar och med båt uppför Urubú floden. Vår lodge ligger som ett mini-paradis mitt inne i regnskogen och är omgiven av sjön Igarapes. Vår lodge har rum med luftkonditionering, egna badrum och på området finns ett observatorietorn. Personalen på lodgen talar engelska. (F-L-M)

amazonasbatDAG 3 AMAZONAS
På morgonen ger vi oss ut på en spännande vandring i Amazonas djungel. Där bekantar vi oss med djur och natur. Vi är tillbaka på lodgen vid lunchtid. Eftermiddagen ägnas åt en kamp med en av flodens innevånare - Pirayan. Fisken med de rakbladsvassa tänderna och den stora aptiten bjuder upp till ett roligt fiske som passar alla. På kvällen börjar de större rovdjuren att röra på sig och vi ger oss ut på floden igen. Vi glider fram i mörkret och leter efter alligatorns röda ögon som förhoppningsvis tittat upp ur det mörka vattnet(F-L-M)

DAG 4 AMAZONAS
Efter frukost är det dags för ytterliggare en utflykt, denna gång till Vitoria Regias sjöar. Namnet kommer från den gigantiska liljeväxt som sluter sig om natten och blommar på dagen. Bladen kan nå en diameter av 1,8 meter och ger en "trollsk" stämmning när de ligger och flyter på vattnet. Blomman kallas "Sjöarnas drottning". Alternativ utflykt är till fenomenet "meeting of the waters" där vattnen från de två floderna Solimoes och Negro möts, bildar Amazonfloden, och rinner bredvid varandra utan att blandas ända ner till atlantkusten. På eftermiddagen åker vi efter floden Igapo, där vi får veta mer om Caboclo-folket och även besöka ett av deras hus. Caboclo folket är en blandning av de ursprungliga indianerna och inflyttade människor med afrikansk eller europeisk bakgrund (F-L-M)

DAG 5 MANAUS – RIO
Avresa till flygplatsen i Manaus för flyg tillbaka till Rio de Janeiro. Flygresa hemåt alternativt fortsatt vistelse i Brasilien. (F)

För fler foto av vårt Amazonas program, klicka här http://www.facebook.com/media/set/?set=a.270969969597606.79189.125988404095764&type=1

Prisindikation 6 900 SEK per person, del i dubbelrum, helpension. I priset ingår transfer från/till Manaus, boende, utflykter från lodgen och engelsktalande guidning. Flyg tillkommer. Med reservation för ändring i utflyktsprogrammet på grund av säsong (vattennivå i floden) och väderleksförhållanden.

Valuta: Brasiliansk real BRL. Internationella bankkort accepteras allmänt.
El: 100-220 V, adapter behövs.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Svenska medborgare behöver ej visum.
Övrigt: Promenadvänliga skor och solskydd (Ilha Grande), oömma kläder, kikare, myggmedel och ficklampa (Amazonas) rekommenderas.