bali
Guide: engelsktalande  Antal dagar: 13  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Denpasar

1
Bali räknas som en av världens vackraste och mest exotiska öar. Därför bör man uppleva mer än bara stränder, sol och bad när man reser dit. Bali har en storslagen och omväxlande natur med sjöar, vulkaner, ris-terrasser och stränder.
Men Bali har mycket mer att visa upp. Här finns korallrev, delfiner och över 20 000 tempel som smälter in i naturen som om de var skapade av naturen själv.
Följ med oss på en rundresa bortom de vanliga turiststråken och upptäck hela Bali!


DAG 1 ANKOMST BALI
Ankomst till Bali. Avresa från flygplatsen i Denpasar, Balis huvudstad, till konstnärsstaden Ubud – centrum för det kulturella Bali – med spännande hantverksmarknader, konstgallerier och berömda dansskolor.
Incheckning på vårt hotellet där det finns bl a pool och spa-anläggning. Middag på hotellet. (M)

baliwomenDAG 2 UBUD
Kring Ubud finns flera mindre städer med konstnärlig inriktning. Vi startar i Celuk, känt för sina vackra och rikt dekorerade silverarbeten. I Mas tillverkas träsniderier av en helt annan klass än de som bjuds ut till försäljning på stränderna. Även där följer vi det tålamodsprövande arbetet. Vi reser sedan på smala, slingrande vägar till Apskogen, hemvist för många makaker, innan vi äter lunch. Middag på lokal restaurang innan kvällen avslutas med en klassisk, balinesisk dansuppvisning, där historien är hämtad från den hinduiska mytologin. (F-L-M)

DAG 3 UBUD -GUNUNG KAWI -KINTAMANI
Efter frukosten beger vi oss till ”Elefantgrottan”, Goa Gajah. Denna mer än 900 år gamla grotta är speciell, det är som om naturen själv skapat ett rum mitt i djungeln för att ära elefantguden Ganesha. Färden fortsätter mot Gunung Kawi. Omgivet av gröna risfält ligger detta spektakulära tempel med 10 meter höga statyer uthuggna ur bergväggen. Nästa stopp är Tampaksiring berömt för sin källa med läkande vatten. Lunch innan vi fortsätter till dagens slutstation, byn Kintamani, som ligger vid vulkanen Batur och sjön med samma namn där vi beundrar den vackra utsikten.(F-L)

dolphinsDAG 4 LOVINA
Via tempelområdet Ulundano anländer vi Lovina på den norra sidan av Bali. Vägen dit går genom ett vackert landskap med höga berg, djupa regnskogar och ris-terrasser kantade med kokospalmer.
Stranden i Lovina består av svart lavasand och är över en mil lång. Alldeles utanför finns Balis bästa snorkling bland många färgstarka fiskar och vackra koraller. (F-L)

DAG 5 LOVINA
Förutom snorkling är det delfinerna som förknippas med Lovina. Det blir tidig uppstigning, redan innan solen gått upp, innan vi åker ut på havet för att leta rätt på de lekfulla delfinerna. Det brukar inte dröja mer än 20-30 minuter innan den första delfinen upptäcks. Har vi riktig tur får vi se både parhopp och volter alldeles intill båten. Efter frukost fortsätter vi till den lokala marknaden i Singaraja som följs av ett besök i risgudinnans tempel – Pura Beji. Efter lunch återvänder vi till Lovina. Eftermiddagen på egen hand. (F-L)

ubuddancerDAG 6 TANAH LOT -TUBAN
Efter frukost fortsätter resan söderut. Första stopp blir vattenfallen i Gitgit och Mengwi. Efter lunch kommer vi till Balis kanske mest berömda och mest fotograferade tempel, Tanah Lot, som är beläget på en klippa ute i havet. Vår rundresa avslutas sedan vid Tuban stranden och vårt hotell där det ges möjlighet att njuta av några lugna, lata dagar i solen många upplevelser rikare. (F-L)

DAG 6 – 13 TUBAN
Sju nätter på trivsamma hotell Bali Dynasty. (F). Transfer till flygplatsen dag 13 för flyg hem.

 

Prisindikation 7 700 SEK per person, del i dubbelrum (Superior room). Högsäsongstillägg förekommer (1/7-31/8 och 20/12-5/1). Flyg tillkommer.

Valuta: Indonesisk Rupiah. Kontanter i USD rekommenderas. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 220-240 V, adapter kan behövas.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum fås vid ankomst. Kostnad 25 USD (som tillkommer).
Övrigt: Regnkläder kan behövas oktober-april.