aventyrskryssning_bali

Guide: engelsktalande  Antal dagar: 11  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Denpasar

1Det här är en båtresa utöver det vanliga. Öster om Bali ligger en hel skärgård av indonesiska paradisöar och vi gör strandhugg på flera av dem. Bland annat på Sumbawa där det bor äkta sultaner, idag utan politiskt inflytande men fortfarande i jättelika palats, Giliöarna med pudervit sand och extremt klart vatten, Labuan Bajo med byar där infödingarna fortfarande bär handsydda dräkter samt Komodo, hemvist för de omtalade ödlorna som äter både bufflar och antiloper.

Ombord på båten råder helpension. Tre måltider per dag med vatten, kaffe och té samt snacks ingår. Dessutom ingår läskedrycker och vin på middagarna.
Snorkelutrustning finns ombord och lånas ut till passagerare, även tvättmöjligheter finns ombord utan kostnad.

DAG 1 ANKOMST BALI
Incheckning hotellet på Sanur stranden.

DAG 2 AVGÅNG - GILI
Hämtning vid hotellet ca kl 08 för transport till fartyget.
På dagen lägger båten till vid en av de underbara Gili öarna för bad, snorkling och avkoppling på stranden.
Vi lägger ankar utanför ön Sumbawa som vi fortsätter till när skymningen faller.

DAG 3 PULUA BUNGIN
katharina_full_sail
Under dagen gör vi strandhugg vid den lilla ön Pulua Bungin. Där bor lokalbefolkningen i hus byggda på trästockar en bit ovanför marken. Vi bjuds på en dansuppvisning och tar del av det vardagliga livet.

DAG 4 SUMBAWA
Idag går vi iland på östra Sumbawa för besök i en by där befolkningen har en stark tradition av båtbyggen. Där får vi följa det intressanta arbetet steg för steg på nära håll. På eftermiddagen stannar vi till utanför en ö där det ges möjlighet att koppla av, sola och bada.

DAG 5 RINCA
Vi har färdats föregående natt och vaknar upp vid ön Rinca. Vi går iland för en utflykt. På Rinca lever sjölejon, vildhästar, vattenbufflar och apor. Dessutom finns det ödlor av den art som kallas komodo ödlor. Har vi tur ser vi några redan nu. Efter vår vistelse på ön slår vi av motorerna och ligger och guppar vid ett korallrev i ett par timmar. Där ges det möjlighet att bada,snorkla och även dyka med tuber(avgift tillkommer) för de som har certifikat.

DAG 6 RIUNG
Vi tillbringar större delen av dagen vid ögruppen Riung. Avkoppling i havet, på stranden, på båten, kanske en promenad på en av öarna till en utsiktspunkt där man ser ända bort till andra öar? Lunchen blir på stranden. Det dukas upp en riktig barbeque buffet med havets läckerheter, bara för oss! Vi färdas vidare mot ön Ropa och går även på natten.

katharina_deck_eveningDAG 7 ROPA
I soluppgång anländer vi Ropa. Iland väntar en buss som tar oss till tre mindre och väldigt vackra sjöar, framför allt i gryningen. Sjöarna skapades efter ett vulkanutbrott på 1800-talet och skiftar i färg när solens strålar når fram. Vid lunch är vi tillbaka ombord och fortsätter runt ön Flores mot Labuan Bajo.

DAG 8 LABUAN BAJO
På ön Labuan Bajo besöker vi lokala byar, väldigt långt ifrån det vi idag benämner civilisation. Vi får bevittna Caci, en lokal traditionell dans med piskor som i våra ögon uppfattas som mycket ovanlig och spännande. På eftermiddagen sätter vi ankar på oceanen utanför ön Bidadari för att sola, bada och koppla av. På kvällen kommer vi till Komodo där vi ankrar över natten i en lugn lagun.

komododragonDAG 9 KOMODO
Tidig morgon tar vi oss iland och går på gemensam vandring. Där kommer det andra och bästa tillfället på resan att se de fascinerande ödlorna. Komodoödlan är världens största ödla och blir ca tre meter lång. Nu beträder vi deras mark och får en unik möjlighet att ta del av deras liv och leverne. På natten seglar vi västerut.

DAG 10 SATONDA
Efter frukost lägger vi till vid den lilla vulkanön Satonda, hela ön är bara två kilometer i diameter. Där kan vi ta en promenad till kratern genom ett dramatiskt landskap, sannolikt ser vi de jättelika fladdermössen som kallas för flygande hundar. Resten av dagen spenderar vi på stranden. På kvällen seglar vi till Nara bukten vid ön Lombok.

DAG 11 LOMBOK
Vi går iland på Lombok för att spendera förmiddagen där. Vi besöker en lokal by, följer framställningen av socker ur palmer och bekantar oss med massor av apor. Efter lunchen ombord sätter vi kurs mot Bali. På däck kan vi njuta av varma vindar och när skymningen kommer lägger vi till i Banoahamnen på Bali.(F-L)

 

OBS! Nytt program från sommaren 2015 (en dag mindre) med flyg tillbaka till Bali från Flores (Labuan Bajo) sista dagen.

Välj mellan att förlänga vistelsen på Bali med obegränsat antal dagar eller att flyga hemåt.

Prisindikation 26 800 SEK per person, del i dubbelrum, inkl helpension och flygresa Flores - Bali. Kryssningen avgår bestämda datum (mars - september). Internationellt flyg tillkommer.

Valuta: Indonesisk Rupiah. Kontanter i USD rekommenderas. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 220-240 V, adapter kan behövas.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum fås vid ankomst. Kostnad 25 USD (som tillkommer).
Övrigt: Regnkläder kan behövas oktober-april.