laos

Guide: engelsktalande  Antal dagar:Avresor: Bestämda datum (kontakta oss för info)
Flyg till/från: Bangkok (samt Bangkok-Chiang Rai och Luang Prabang-Bangkok)

1Här ges en möjlighet att på ett unikt sätt uppleva en orörd del av Sydostasien. Vi gör en oförglömlig båtfärd mellan Houei Say och Luang Prabang. I två hela dagar kryssar vi på Asiens längsta flod Mekong, där vi har Thailand på ena sidan och Laos på andra sidan floden.
Naturen består av olivträd, teakträd, tobak och bambu. Sannolikt möter vi vattenbufflar, färggranna fåglar, lokala fiskebåtar och vi gör flera spännande strandhugg.
Vi avslutar i staden Luang Prabang som finns med UNESCO:s världsarvslista.


DAG 1 BANGKOK – CHIANG RAI
Flyg från Bangkok till Chiang Rai där vår lokalguide och chaufför möter. Färden startar norrut mot staden Chiang Saen, vi åker i ett par timmar genom skogsklädda berg och dalar på slingrande vägar. Väl framme i området som kallas ”gyllene triangeln” kan vi se platsen där länderna Thailand, Burma och Laos möts. Gränstrakterna har blivit kända för odling av opium men nu odlas mest tobak och den fina utsikten över Mekong floden är det som gör området känt idag. Under eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell i Chiang Saen, en gång viktigt centra i Lannariket och i staden finns flera tempelruiner samt spår av den gamla stadsmuren.

2080332906_77d37a41a8_oDAG 2 HOUEI SAY – PAKBENG
Vi tar oss till gränsen direkt efter frukost och åker över floden till Houei Say. Där går vi ombord på den traditionella Mekongbåten som ska ta oss nedströms på en rogivande kryssning i ett par dagar genom det karaktäristiska regnskogslandskapet. Långsamt färdas vi längs floden där vi njuter av vackra vyer och gör strandhugg vid mindre byar där livet sakta men säkert går vidare i lugnt tempo.Vi anländer byn Pakbeng lagom till solnedgången. Efter att vi checkat in på vår lodge väntar middag vid Mekongfloden. (F-L-M)

DAG 3 PAKBENG – LUANG PRABANG

Efter frukost går vi ombord på båten igen mot nya äventyr. För den som vill stiga upp mycket tidigt finns tid till ett besök vid den lokala marknaden i Pakbeng innan avfärden. Vi fortsätter genom ett bergigt landskap och vi möter flottar och små fiskebåtar längs färden.
Vi gör ett stopp i en by tillhörande den etniska minoriteten Hmong för att se hur det vardagliga livet ter sig där. Där ges även möjlighet att handla genuina hantverksprodukter.
I pak Ou besöker vi Than Tinggrottorna med över 4000 buddhastatyetter, buddhafigurerna är gåvor från pilgrimer som besökt grottan. Innan vi avslutar vår fantastiska kryssning hinner vi med ett stopp i
ytterligare en liten by där vi stannar för att se tillverkning av det lokala risvinet. Vid ankomst i Luang Prabang väntar transport direkt till vårt hotell. Kvällen på egen hand. (F-L)

2080349768_e9f1f61aeb_oDAG 4 LUANG PRABANG
Den här dagen ges möjlighet att i egen takt utforska praktfulla Luang Prabang, en gång kunglig huvudstad i Laos. Staden är fylld av magnifika tempel och före detta kungliga palats. På flera av templens väggar sitter imponerande målningar och mosaikarbeten. Missa inte det vackra templet Wat Xiangthong. Det är härlig atmosfär i hela staden där hon ligger inbäddad i grönska längs Mekongfloden och där arkitekturen varierar mellan franska kolonialbyggnader och religiösa monument.(F)

DAG 5 LUANG PRABANG
Under förmiddagen åker vi ut till flygplatsen för flyg tillbaka till Bangkok.(F)


Vistelsen kan förlängas med obegränsat antal dagar i Luang Prabang.Prisindikation 4 400 SEK per person, del i dubbelrum(exkl. flyg). Flyg Bangkok-Chaing Rai och Luang Prabang-Bangkok tillkommer.


Valuta: Kip (ej konvertibel). USD eller Thai baht rekommenderas. Kreditkort accepteras på hotellen.
El: 230 V, adapter behövs.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum fås vid gränsen. Kostnad 30 USD. Foton behövs.
Övrigt: Promenadvänliga skor rekommenderas.