Kryssa i söderhavet
CruiseFijiVad sägs om en drink på däck i solnedgång, barbeque på stranden, middag under stjärnorna eller en simtur i ofattbart klart vatten? Här ges en unik möjlighet att kryssa i paradismiljö och besöka små genuina öar med sagolika laguner. Fartygen Nanuya Princess och Lycianda kryssar i en bedårande skärgård till Fijis mindre öar, Yasawa öarna. De exklusiva fartygen tar max 44 gäster vilket innebär en familjär stämning. Ombord finns restaurang, bar, salong, soldäck och en mindre butik. Alla hytter är utsideshytter med luftkonditionering, dusch och wc. Fartyget kryssar i genomsnitt ca fyra timmar per dag och ligger alltid för ankar i en lugn lagun på nätterna.
Välj mellan två respektive tre nätter ombord.


I priset ingår två eller tre övernattningar i delad dubbelhytt, helpension(alla måltider samt ”morning- och afternoon tea”, dvs kaffe/té med mindre tilltugg), underhållning, utflykter och övriga kryssningsaktiviteter. Hyra av snorkelutrustning och drycker tillkommer. Färdvägen kan ändras med hänsyn till väder och vattennivå. Kryssningarna avgår från hamnen i Lautoka, dit är det ca 20 minuter med bil från Denarau.


3 dagar/2 nätter Fiji Island Club Cruise
Avgår lördagar

DAG 1
Under förmiddagen lämnar vi hamnen i Lautoka på huvudön Vitu Levu och sätter kurs mot Yasawa öarna. Vi glider genom lugnt turkosfärgat hav när ”morning tea” serveras. Efter ett par timmars färd lägger fartyget till vid en ö i arkipelagen och lunch serveras ombord. Efter lunch badar man, snorklar, solar och kopplar av. Ett besök vid en liten fijiansk by på en av öarna står på programmet och där får vi en nära inblick i det vardagliga livet. Vi får även uppleva en traditionell ”Yagona”, en kulturell välkomstceremoni. Tillbaka på fartyget serveras champagnedrinkar till solnedgången innan en superb ”Captains welcome dinner” serveras i the Dinner saloon, en speciellt komponerad välkomstmiddag i salongen.
Besättningen står för trevlig underhållning genom sång och musik.

YasawaIslandsDAG 2
I morgonstund ges möjlighet till ett morgondopp i det kristallklara vattnet. Efter frukost kryssar vi vidare till rederiets privata paradisö, Nanuya Lai Lai. Vi ankrar i en underbar lagun för att spendera resten av dagen. Förutom att sola och bada eller att bara njuta av dagen ges möjlighet att snorkla i det korallrika vattnet, vandra längs öns stigar, vindsurfa eller att mata fiskar som äter direkt ur dina händer.
Lunch blir en fantastisk barbeque där havets läckerheter grillas och äts direkt på stranden.
I skymningen dukas det upp till ”Magiti”, en lokal öfest med lokala fijianska specialiteter som grillas i jordugn och massor av tropiska frukter. Det blir en kulinarisk upplevelse direkt under den stjärnklara himlen.

DAG 3
Efter frukost ombord kryssar vi sakta genom den vackra tropiska skärgården och gör ett stopp vid ytterligare en vacker liten ö för bad och snorkling på korallreven. När vi kryssar tillbaka äter vi också lunch. Innan vi ankommer Vitu Levu serveras ”afternoon tea” samtidigt som besättningen sjunger fijianska sånger.


Prisindikation 5 690 SEK per person, del i dubbelhytt, inkl. helpension och transfer t/r flygplats. Flyg tillkommer.


4 dagar/3 nätter Fiji Island Club Cruise
Avgår tisdagar

DAG 1
Under eftermiddagen lämnar vi hamnen i Lautoka på huvudön Vitu Levu och sätter kurs mot Yasawa öarna. I solnedgången serveras champagnedrinkar innan en superb ”Captains welcome dinner” serveras i the Dinner saloon, en speciellt komponerad välkomstmiddag i salongen.
Besättningen står för trevlig underhållning genom sång och musik.

CabinCruiseDAG 2
Vi glider genom lugnt turkosfärgat hav när ”morning tea” serveras. Efter ett par timmars färd lägger fartyget till vid en ö i arkipelagen. Lunch blir en fantastisk barbeque där havets läckerheter grillas och äts direkt på stranden. Efter lunch badar man, snorklar, solar och kopplar av. Ett besök vid en liten fijiansk by på en av öarna står på programmet och där får vi en nära inblick i det vardagliga livet. Vi får även uppleva en traditionell ”Yagona”, en kulturell välkomst ceremoni. Middagen blir en välsmakande buffé som fartygets kockar lagt ned sin själ i. Besättningen står för lättsam underhållning och sjunger fijianska sånger.

DAG 3
MapClub32I morgonstund ges möjlighet till ett morgondopp i det kristallklara vattnet. Efter frukost kryssar vi vidare till rederiets privata paradisö, Nanuya Lai Lai. Vi ankrar i en underbar lagun för att spendera resten av dagen. Förutom att sola och bada eller att bara njuta av dagen ges möjlighet att snorkla i det korallrika vattnet, vandra längs öns stigar, vindsurfa eller att mata fiskar som äter direkt ur dina händer. I skymningen dukas det upp till ”Magiti”, en lokal öfest med lokala fijianska specialiteter som grillas i jordugn och massor av tropiska frukter. Det blir en kulinarisk upplevelse direkt under den stjärnklara himlen.

DAG 4
Efter frukost ombord ligger vi kvar i lagunen en stund, det ges möjlighet till bad och snorkling på korallreven innan vi sakta kryssar tillbaka genom den vackra tropiska skärgården. Vi ankommer Vitu Levu vid lunchtid, många minnen rikare.

Prisindikation 8 200 SEK per person, del i dubbelhytt, inkl. helpension och transfer t/r flygplats. Flyg tillkommer.


Valuta: Fijidollar. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 240 V, adapter kan behövas (brittisk trestift).
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum för max 30 dagars vistelse behövs inte.
Övrigt: Solskydd rekommenderas. Anmälningsavgift 200 Fijidollar. Max två bagage per person.