en_smak_av_saigon
Guide: engelsktalande  Antal dagar:Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Ho Chi Minh City (f.d. Saigon)

OperaHouseSaigonDen mest internationella staden i Vietnam är Saigon, eller Ho Chi Minh City som den heter nuförtiden. Här erbjuds ett par härliga och lite annorlunda dagar om man är nyfiken på vad landets största stad har att erbjuda. Det vietnamesiska köket, massagen, marknaderna och alla cyklarna är bara några exempel. I Ho Chi Minh City finns tydliga spår av den franska kolonialtiden, främst i de centrala delarna som består av flera gamla paradbyggnader och träd aléer. Det finns även mängder av mysiga trottoarcaféer, där man över en kopp kaffe eller att glas vin kan betrakta allt som pågår längs gatorna. Dagarna blir en perfekt start på Vietnamvistelsen.DAG 1 ANKOMST SAIGON
Ankomst Ho Chi Minh. Lokalguide möter och första stopp blir en av stadens bästa SPA anläggningar. Efter en avslappnande vietnamesisk massage väntar antingen check in på hotellet eller middag beroende på ankomsttid. Hotellet är ett litet charmigt hotell mitt i de centrala delarna. Kvällsmåltiden blir på en av de bäst ansedda restaurangerna i Ho Chi Minh City.(M)

DAG 2 SAIGONVietnameseNoodle
Efter frukost startar vi dagen, som kommer att bli en unik erfarenhet, med att få insikt i traditionell vietnamesisk matlagning. Vi besöker ett privat hem där man också har matlagningskurser för väldigt små sällskap. Oftast är det bara två deltagare. Kocken börjar med att ta oss med till den lokala marknaden för att inhandla de färska råvarorna. Tillbaka får ni sedan tillsammans med kocken, som delar med sig av sin kunskap, laga en vietnamesisk lunch och som avslutning äta upp måltiden. Atmosfären är spartansk och framför allt är den genuin, denna förmiddag är mycket uppskattad och blir en upplevelse utöver det vanliga.
Efter lunchen blir det stadsrundtur i Ho Chi Minh. Här får vi känna på det omtalade myllret av cyklar och besöka de största sevärdheterna. Bland annat ser vi operahuset, det forna presidentpalatset och Även torget med de eleganta hotellen där alla utrikeskorrespondenter samlades under det så kallade Vietnamkriget. Vi ser även den förra amerikanska ambassaden där de klassiska bilderna på helikoptrar som lyfte fullastade med människor, kablades ut i världen 1975.
StreetVietnamOch bäst av allt, turen görs på vespa, en van chaufför kör runt bland mopeder, cyklar, kärror och gör avstickare in på riktigt trånga gränder för att ni verkligen ska uppleva stadens alla sidor. Reser ni två personer blir det givetvis två vespor och varsin chaufför. Ett vätskestopp för en förfriskning blir det vid ett äldre kinesiskt tempel. Middag på lokal restaurang. (F-L-M)

DAG 3 AVRESA
Förmiddagen på egen hand för att upptäcka mer av staden eller kanske lite shopping? Lokalguide följer till flygplatsen för avresa.
Väljer ni att kryssa ”Kolonial kryssning på Mekhong” blir ni körda till fartyget(kontrollera att avgångsdatum för kryssningen stämmer i sådant fall). Väljer ni att fortsätta vistelsen i Vietnam på någon av badorterna följer er lokalguide till inrikesterminalen på flygplatsen.

Prisindikation 2 900 SEK per person, del i dubbelrum, inkl. transfer t/r flygplats. Internationellt flyg tillkommer.

Valuta: Dong (ej konvertibel). USD rekommenderas. Kreditkort accepteras på hotellen.
El: 220 V, adapter kan behövas.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum behövs ej för vistelse kortare än 15 dagar.
Övrigt: Varm tröja rekommenderas december-februari.