Guide: engelsktalande Antal dagar: 12 Avresor: Dagligen Flyg till: Ho Chi Minh City (f.d. Saigon) Från: Hanoi
Det här är en rundresa i det fascinerande Vietnam, men med en större inblick i det spännande vietnamesiska köket. Resan är för dig som vill upptäcka Vietnam men som också tycker speciellt mycket om mat, och dessutom är intresserad av matlagning. Vi besöker små byar, historiska platser, härliga Halongbukten och det pulserande Saigon.
Utöver det besöker vi lokala grönsaksmarknader, bland annat ”medicine street” i Hanoi med örter och kryddor samt en flytande marknad i Mekongdeltat. Vi äter en måltid i ett vietnamesiskt hem, äter traditionell middag i en trädgård i Hue, följer med på fisketur i Hoi An och genomgår en genuin matlagningskurs.
DAG 1 Ho Chi Minh City (M)
• Ankomst i Ho Chi Minh City
• Rundtur i staden: bl.a. presidentpalatset, War Remnants Museum, Gamla Saigon Post Office
• Lyxig middag på en av stadens finaste restauranger
• Övernattning på Park Hyatt, Ho Chi Minh City
DAG 2 Ho Chi Minh City (F, L, M)
• Matlagningkurs hos en vietnamesisk värd. Dagen börjar med en rundvandring på Ho Chi Minhs marknad. Sedan lagar du din egen lunch som väljs från en meny med ett urval av rätter.
• Eftermiddagen: promenad i stadens äldsta kvarter, besök på Beaux-Arts Museum och konstgallerierna
• Besök på Fannys för att smaka stadens bästa glass i franska atmosfär
• Middag på en av stadens trendigaste restauranger där kockarna skapar en ny typ av fusion som aldrig setts förut i Vietnam
• Övernattning på Park Hyatt, Ho Chi Minh City
DAG 3 Ho Chi Minh City - Mekongdeltat - Ho Chi Minh City (F, L)
• 2,5 timmes bilresa till Mekongdeltatstaden Cai BeBåttur (Sampanbåt): flytande marknad, Dong Phu, Hoa Binh Phuong och Anh Binh öarnaLunch i en kolonialvilla, belägen i en pittoresk byKvällen på egen handÖvernattning på Park Hyatt, Ho Chi Minh City
DAG 4 Ho Chi Minh City - Danang - Hoi An (F, L, M)
• Morgonflyg till Danang och sedan en 30 minuters bilresa till hamnstaden Hoi An Utflykt till en 400 år gammal japansk bro och marknadenLunch på den berömda Morning Glory restaurangen”Fisherman’s tour” efter lunchen. En fisketur på en bambubåt för att fiska med traditionellt vietnamesisk fisknät, Thung ChaiMiddag på en av Hoi Ans bästa restauranger med originellt och kreativt kök som endast kan beskrivas som Vietnamesisk, Latinamerikansk och Japansk fusionÖvernattning på Life Resort, Hoi AnDAG 5 Hoi An (F, L)
• Utflykt till en liten by vid stranden i Hoi Ans utkanter. Morgonen tillbringas hos en lokal familj för att delta i deras dagliga liv och upptäcka smaker i det färska vietnamesiska köket.
• Cykeltur till Tra Que by för att arbeta tillsammans med lantbrukare i deras köksträdgård. Lunchen består av tam huu, en lokal delikatess, som du och familjen ska laga tillsammans i deras kök och äta på plats.
• Eftermiddagen och kvällen på egen hand. Kanske avkoppling på stranden eller shopping i Hoi Ans konstgallerier och butiker?
• Övernattning på Life Resort, Hoi An
DAG 6 Hoi An - Hue (F, L, M)
• 3 timmars bilresa till Hue. Besök på Cham museum längs vägen I Hue, besök på Citadellet- den gamla förbjudna staden från Nguyen dynastin (1802-1945)Lunch på La Residence Hotel & Spa i den magnifika omgivningen i kolonialstil. Eftermiddag på egen hand på hotellet – njut av hotellets anläggningar och deras spa
• Middag på privata ”Garden House” , ett exempel på Hues berömda arkitektur. Det blir en fantastisk vietnamesisk måltid som serveras på traditionellt sätt i trädgården.
• Övernattning på La Residence Hotel & Spa, Hue
DAG 7 Hue (F, L)
• Tidig frukost följt av ett besök på stadens livliga Dong Ba marknad och Tu Duc, en av de berömda gravarna, en gång ett kejserligt palats Lunch på Boutique Pilgrimage Village Resort och därefter ett besök på Khai Dinh Eftermiddagen och kvällen på egen handÖvernattning på La Residence Hotel & Spa, Hue
DAG 8 Hue - Hanoi (F, L, M)
• Flygresa till Hanoi & check-in på hotelletRundtur i gamla sta´n och en ”traditionell medicin street” med olika örter och kryddor Lunch i en kolonial villa där över hundra traditionella vietnamesiska rätter serveras. Besök på en ”gallery coffee shop” där man kan njuta av lokal konst och en kopp vietnamesiskt kaffeLokal marknadMiddag på en av Hanois bästa restauranger
• Övernattning på Sofitel Metropole, Hanoi
DAG 9 Hanoi (F, L, M)
• Dagen börjar med en frukost som består av nötkött och risnudelsoppa, Pho. Under frukosten, får du en översikt av vietnamesiska mat, särskilt i Hanoi, och dagens kommande aktiviteter.En heldags gatumats turne & matlagningkurs med en amerikansk kock, tillika kulinarisk instruktör och matförfattareEn vietnamesisk ca phe (kaffe) eller tra (te) på en av de kafeerna i de historiska franska kvarterenLunch på en restauranger eller på gatan (beror på vad gruppen föredrar).
Sista stopp blir det på Hanoi berömda Bia hoi för att smaka färskt fatöl och goda tilltugg. En paus på hotellet på eftermiddagenMiddag på La Verticale i en charmig villa från 30-talet. Chef och ägaren Didier Coulou har bott i Vietnam i 15 år och är känd för sina konstnärliga, stilrena samt varierande maträtter. Övernattning på Sofitel Metropole, Hanoi.
DAG 10 Hanoi - Halong Bay (F, L, M)
• Båttur och en övernattning på Halong bukten
• En-route lunch serveras
• Middag ombord (skaldjur, sallader och frukt)
• Övernattning på Halong Bay
DAG 11 Halong Bay - Hanoi (F, M)
• Te & kaffe serveras på soldäck följt av en Tai Chi klass för de morgonpigga.En rejäl brunch på båtenAvskedsmiddag i ett hem i Hanois Gamla Kvarter
• Övernattning på Sofitel Metropole, Hanoi
DAG 12 Hanoi, Avresa (F)
• Transfer till Hanoi flygplatsen för hemresan
Prisindikation 19 950 SEK per person, del i dubbelrum. Inrikes flyg ingår. Internationellt flyg tillkommer.
Valuta: Dong (ej konvertibel). USD rekommenderas. Kreditkort accepteras på hotellen.
El: 220 V, adapter kan behövas.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum behövs ej för vistelse kortare än 15 dagar.
Övrigt: Varm tröja rekommenderas december-februari.